Bolnički proračuni za mađioničare


Prenosimo s ” dnevnik.hr “:

Predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske i sindikalna povjerenica u riječkom KBC-u Radmila Belobrajdić – Čahut nazvala je smjene sancijskih upravitelja “sječom i nonsensom”, poručivši da bi Vlada umjesto njih trebala smijeniti Vargu, koji nenamjenski troši sredstva poreznih obveznika, a potom se ispričava.
Riječka bolnica je od 2009. do 2012. pozitivno poslovala, ali je mjesečni proračun, primjerice u 2009., iznosio 52 milijuna kuna, a lani je pao na 40,7 milijuna kuna. Pitam se je li moguće u okviru takvog budžeta poslovati pozitivno, kaže Belobrajdić – Čahut koja je uvjerena kako to “ne bi mogao niti mađioničar”.

Sancijski upravitelji samo izvršavaju programe sanacijskih vijeća, koja pak znaju da upravitelji moraju ići u minus da bi se bolesnici mogli liječiti.

Ako sanacijska vijeća nisu smijenila nijednog sanacijskog upravitelja, zašto to radi ministar Varga, pita Belobrajdić – Čahut dodajući da posao sanacijskog upravitelja ne može bolje obavljati netko novi od osobe koja taj posao radi već godinama.

-izvor: dnevnik.hr-