Dižemo tužbe za neisplaćeni dio jubilarnih nagrada

Dižemo tužbe za neisplaćeni dio jubilarnih nagrada


Predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske Radmila Belobrajdić Čahut upozorila je u utorak kako su zaposlenici u zdravstvu oštećeni za jubilarne nagrade 2013. godine, te najavila da će sindikat, ne isplati li im se razlika za neisplaćeni dio nagrada, dizati sudske tužbe.

Čahut je na konferenciji za novinare u Rijeci prozvala Vladu da je zaboravila na oštećene radnike “jubilarce” u 2013. godini, ističući da problem treba riješiti ili novom odlukom o isplati nagrada ili spuštanjem rješavanja problema na razinu uprava bolnica.

Napomenula je da su zaposlenici u zdravstvu tijekom 2012. primali jubilarne nagrade u rasponu od 1.800 do 9.000 kuna, a od siječnja 2013. i nadalje na osnovu Dodatka I kolektivnom ugovoru s kraja 2012., u rasponu od 500 do 2.500 kuna. Ustvrdila je kako je na taj način dio radnika, oni s najdužim radnim stažom, oštećen za oko 6.000 kuna.

Naglasila je kako je Vlada ove godine naložila da se isplati razlika zaposlenicima koji su prošle i ove godine primali umanjenje jubilarne nagrade, ali ne i “jubilarcima” iz 2013. godine. Čohut je rekla kako je za isplatu te razlike na razini cijele Hrvatske potrebno oko 40 milijuna kuna.

Istaknula je kako se ti “jubilarci” ne mogu pomiriti s tim da samo oni neće biti obeštećeni za nagrade koje im pripadaju te su spremni na tužbe.

-izvor: dnevno.hr-