Sedmi kongres SSSH


Pod motom „Snažan sindikat. Za bolju Hrvatsku!“ od 13. do 15. studenoga 2014. godine, u hotelu Well, u Tuheljskim Toplicama, održan je Sedmi kongres SSSH. Zastupnici VII. kongresa SSSH iskazali su dosadašnjem predsjedniku SSSH Mladenu Novoselu ponovno povjerenje za obavljanje presjedničke funkcije u sljedeće četiri godine. Od 137 zastupnika, koji su pristupili glasovanju, za Mladena Novosela je glasovalo njih 136. Jedan glasački listić je bio nevažeći. U radu prvoga dana Kongresa sudjelovalo je 138, u drugoga dana 141 zastupnik od ukupno 152.

Izabrani su i članovi Statutarne komisije i Nadzornog odbora.

Zastupnici VII. kongresa SSSH usvojili su Deklaraciju „Snažan sindikat. Za bolju Hrvatsku!“ i Deklaraciju o stvarnom odlučivanju žena u sindikatima, kao i nekoliko rezolucija: Rezoluciju o revitalizaciji industrijske proizvodnje i otvaranju novih radnih mjesta, Rezoluciju o zaštiti zdravlja radnika na radnom mjestu, te Rezoluciju o solidarnosti i ravnopravnosti među generacijama. Kako Deklaracija o položaju mladih na radnom mjestu i u sindikatu, usvojena na VI. kongresu SSSH nije u cijelosti izrealizirana, VII. kongres uvrstio ju je i među ovogodišnje, radi njezine cjelovite provedbe.

Sastanak RVS-a “Solidarnost”

http://www.sssh.hr/hr/vise/medunarodne-aktivnosti-73/briefing-za-medunarodne-goste-1325

http://www.sssh.hr/hr/vise/medunarodne-aktivnosti-73/novi-put-za-hrvatsku-i-europu-sindikalna-strategija-i-akcijski-plan-1326

http://www.sssh.hr/hr/vise/nacionalne-aktivnosti-72/poceo-vii.-kongres-sssh-1327

http://www.sssh.hr/hr/vise/nacionalne-aktivnosti-72/mladen-novosel-ponovno-izabran-za-predsjednika-sssh-1328

 

-izvor: sssh.hr-